Αυτονομία Θέρμανσης
 
Διαβάστε παρακάτω ότι πρέπει να ξέρετε για την Αυτόνομη Θέρμανση και γενικώς για τα οφέλη της ή τηλεφωνήστε μας στο 210 261 9074.
 
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Ο όρος «αυτόνομη θέρμανση» αναφέρεται στις εγκαταστάσεις θέρμανσης στις οποίες οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν κάθε στιγμή τη θερμοκρασία στον χώρο τους, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κτήριο.
 
brunata katanemitis 523
 
Είναι προφανές ότι η αυτόνομη θέρμανση αποκτά ιδιαίτερο νόημα στην περίπτωση των πολυκατοικιών με κεντρική θέρμανση, στις οποίες, κυρίως τις παλιές, χρησιμοποιείται για τη θέρμανση ένας κεντρικός λέβητας, που τροφοδοτεί τα θερμαντικά σώματα όλων των διαμερισμάτων με ζεστό νερό.
Το γεγονός αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ποιότητα της θέρμανσης, όσο και στο κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης, αφού σε αυτά τα κτήρια η ομοιομορφία στη θερμοκρασία κάθε διαμερίσματος εξαρτάται από την ακρίβεια και την επιτυχία της μελέτης θέρμανσης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου πολλά διαμερίσματα υπερθερμαίνονται κατά τις ώρες θέρμανσης και οι ένοικοι αναγκάζονται να ανοίξουν τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες (γεγονός που συνεπάγεται μεγάλη σπατάλη ενέργειας), ή άλλες περιπτώσεις διαμερισμάτων που δε θερμαίνονται επαρκώς, κυρίως στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας.
Εκτός από το κόστος λειτουργίας και την ποιότητα θέρμανσης, η εγκατάσταση θέρμανσης χωρίς αυτονομία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις των ενοίκων, αφού:
• Οι ένοικοι της οικοδομής θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση για τις ώρες λειτουργίας της θέρμανσης, κάτι το οποίο δεν είναι πάντοτε εύκολο.
• Η κατανομή δαπανών δεν είναι πάντα δίκαιη, ειδικά όταν κάποιοι ένοικοι του κτηρίου έχουν πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην εγκατάσταση μέσα στο διαμέρισμά τους.
• Η αδυναμία πληρωμής των κοινοχρήστων από μερίδα των συνιδιοκτητών δημιουργεί προβλήματα στην είσπραξη των κοινοχρήστων, στον ανεφοδιασμό της πολυκατοικίας με πετρέλαιο, κ.ο.κ.
 
Η DELATOLAS ENERGY και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της, με την εμπειρία και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει η Brunata (Δανίας), έχουν εξασφαλίσει, τα τελευταία χρόνια, αυτονομία θέρμανσης σε περισσότερα από 700 κτήρια (6.500 διαμερίσματα), στον τομέα βελτίωσης της θέρμανσης. Με απόλυτη ευθύνη, η εταιρεία μας αναλαμβάνει και για τη δική σας πολυκατοικία την πλήρη εγκατάσταση συστήματος αυτόνομης θέρμανσης και την κατανομή δαπάνης, σε ευρωπαϊκά πρότυπα, που να μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες παράλληλες ενέργειες.
 
Το μόνο που χρειάζεται για την εγκατάσταση οποιουδήποτε συστήματος αυτόνομης θέρμανσης είναι η επικοινωνία με τους ειδικούς. Η ομάδα της DELATOLAS ENERGY σας επισκέπτεται δωρεάν για μια άρτια ενημέρωση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 261 9074.
Η εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος έχει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην ποιότητα της παρεχόμενης θέρμανσης, όσο και στο κόστος λειτουργίας, το οποίο ανάλογα με την οικοδομή μπορεί να μειωθεί μέχρι και 60%!

Η μεγάλη μείωση του κόστους λειτουργίας οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες, όπως:
• Η χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού που κυκλοφορεί στις κεντρικές σωληνώσεις,
• Η εξάλειψη της σπατάλης ενέργειας από τα διαμερίσματα που υπερθερμαίνονταν πριν από την εγκατάσταση του συστήματος,
• Η συνεχόμενη λειτουργία της εγκατάστασης, που είναι σαφώς οικονομικότερη από τη διακοπτόμενη,
• Ο έλεγχος κάθε σώματος, που ρυθμίζει τη θερμοκρασία κάθε χώρου ξεχωριστά, ώστε να λειτουργούν μόνο όποια σώματα είναι επιθυμητό, και
• Το χαμηλό κόστος κατασκευής, που αυξάνει το όφελος ανταπόδοσης!
 
Είναι σημαντικό η αυτονομία θέρμανσης, που όλοι επιζητούμε, να συνδυάζεται με δίκαιη και απόλυτα σωστή κατανομή δαπάνης θέρμανσης, κάτι που εξασφαλίζεται στο έπακρο με τους έξυπνους μετρητές της Brunata! Γι’ αυτό, πριν επιλέξουμε το δικό μας σύστημα αυτόνομης θέρμανσης, πρέπει να έχουμε κατά νου αυτό που καταδεικνύουν οι πιο αξιόπιστες έρευνες: Με τους κατάλληλους μετρητές, η κατανάλωση μειώνεται κατά 25%!