Παλαιές Πολυκατοικίες
 
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, σε όλες τις πολυκατοικίες υπήρχαν τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, που αποτελούνταν από κοινό σύστημα λέβητα - καυστήρα, το οποίο τροφοδοτούσε όλα τα διαμερίσματα, δημιουργώντας όμως πολλές δυσκολίες και διαφωνίες γύρω από τον επιμερισμό του κόστους και των ωρών λειτουργίας.
Στα κτήρια αυτά, που κατασκευάστηκαν πριν το 1985, υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα με κάθετες κεντρικές στήλες. Οι σωληνώσεις της θέρμανσης είναι κοινές για όλα τα διαμερίσματα και συνήθως διατρέχουν την οικοδομή περισσότερες από μία κεντρικές κατακόρυφες στήλες, που διέρχονται από όλες τις ιδιοκτησίες. Γι’ αυτό, δεν είναι δυνατή η ανεξάρτητη ρύθμιση της θερμοκρασίας σε κάθε διαμέρισμα, αλλά τα διαμερίσματα θερμαίνονται όλα μαζί τις ώρες που λειτουργεί η εγκατάσταση.
 
soma katanemitis 523
 
Η διαδικασία μετατροπής της κεντρικής θέρμανσης μιας παλιάς πολυκατοικίας σε αυτόνομη είναι απλή και σύντομη (ακόμη και αυθημερόν!), και γίνεται με την προσθήκη του κατάλληλου εξοπλισμού στην υπάρχουσα εγκατάσταση, χωρίς υδραυλικές παρεμβάσεις ή έξτρα καλωδιώσεις. Η ανεξαρτητοποίηση των διαμερισμάτων γίνεται με την τοποθέτηση θερμοστατικού διακόπτη σε κάθε θερμαντικό σώμα. Για την επιτυχία της εγκατάστασης απαιτείται μελέτη, που θα προσδιορίσει τη βέλτιστη λύση, ανάλογα με το ποσό που είναι διαθέσιμο να δαπανηθεί. Σε αυτή τη διαδικασία, η 30ετής εμπειρία της DELATOLAS ENERGY, σε συνδυασμό με την καινοτομία των προϊόντων της εταιρείας Brunata (Δανίας), τα οποία διαθέτει αποκλειστικά, είναι εγγύηση για το αποτέλεσμα!
Με την τοποθέτηση του θερμοστατικού διακόπτη επιτυγχάνουμε τον έλεγχο του κάθε θερμαντικού σώματος, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε τις θερμοκρασίες ξεχωριστά. Για περισσότερη ευκολία μπορούμε να τοποθετήσουμε ασύρματο διακόπτη και, σε συνδυασμό με έναν ασύρματο κεντρικό θερμοστάτη, να ανοιγοκλείνουμε ταυτόχρονα όλα τα σώματα του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ακριβότερο σε σχέση με το προηγούμενο κι επιβαρύνεται με το κόστος αλλαγής μπαταριών κάθε χρόνο. Για να κρατήσουμε την ευκολία του να ανοίγουμε και να κλείνουμε τα σώματα, αλλά με μικρότερο κόστος, τοποθετούμε ηλεκτρικές βαλβίδες που συνδέονται μεταξύ τους με καλώδιο και πάλι, με κεντρικό θερμοστάτη χώρου, ανοίγουμε και κλείνουμε τα σώματα.
 
Οι τρεις παραπάνω προτάσεις μάς λύνουν το πρόβλημα της αυτονομίας στις παλαιότερες πολυκατοικίες και απομένει να επιλύσουμε τον τρόπο κατανομής δαπάνης. Στα κτήρια που κατασκευάστηκαν πριν από το 1985, ο υπολογισμός του θερμικού φορτίου ανά διαμέρισμα γίνεται με κατανεμητές δαπανών θέρμανσης, δηλαδή ‘‘έξυπνους’’ μετρητές που μπορούν και υπολογίζουν την εκπομπή θερμότητας του κάθε θερμαντικού σώματος.
 
Η τεχνογνωσία DELATOLAS EΝΕRGY δίνει την καλύτερη λύση στη διαχείριση και τη ρύθμιση της θερμότητας σε κάθε διαμέρισμα, σε κάθε δωμάτιο, σε κάθε θερμαντικό σώμα ξεχωριστά, εξασφαλίζοντας ενεργειακή αναβάθμιση σε παλαιότερα κτήρια. Με ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο εγκατάστασης, που δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά για ένα διαμέρισμα 5 σωμάτων, βελτιώνουμε τη θέρμανση, μειώνοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας, με ποσοστό εξοικονόμησης που φτάνει ακόμη και το 35%!
 
Και το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το κόστος εγκατάστασης αποσβένεται σε διάστημα 2 - 3 ετών, χάρις στον εκμηδενισμό της σπατάλης στον χώρο σας, χωρίς την παραμικρή στέρηση στη θέρμανση!