Ηλιακά Κεντρικά Συστήματα Βεβιασμένης Κυκλοφορίας Νερού
 
Τα ηλιακά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας καλύπτουν μεγαλύτερες ανάγκες σε ποσότητες ζεστού νερού από τους οικιακούς ηλιακούς θερμοσίφωνες, με μία γκάμα παροχής από 200 έως 10.000 λίτρα! Γι’ αυτό είναι ιδανική λύση για εγκαταστάσεις σε ξενοδοχεία, βιομηχανικούς χώρους, καταστήματα, γραφεία, πολυκατοικίες ή και μεγάλες κατοικίες, με αυξημένες ανάγκες ζεστού νερού.
 
Ο βασικός παράγοντας αποτελεσματικότητας για τα κεντρικά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας είναι η στρατηγική μελέτη των χώρων. Η εμπειρία της DELATOLAS ENERGY είναι πολύτιμος σύμβουλος για τη σωστή επιλογή κι εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος!
Κάθε ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας που εγκαθιστά η εταιρεία μας αποτελείται από boiler με μία ή δύο σερπαντίνες, καθώς και από έναν, δύο ή τρεις ηλιακούς συλλέκτες. Η κίνηση του νερού γίνεται με τον κυκλοφορητή που βρίσκεται στον χώρο του λεβητοστασίου κι ελέγχεται από τον διαφορικό θερμοστάτη, που ρυθμίζει τη θερμοκρασία στους συλλέκτες και το boiler. Ο θερμοστάτης αυτός ‘‘δίνει εντολή’’ στον κυκλοφορητή να αποθηκεύει το νερό στο boiler κι από εκεί να διοχετεύεται προς χρήση, επιτυγχάνοντας μοναδικές αποδόσεις, ακόμη και στους μεγαλύτερους χώρους!
 
Πιο συγκεκριμένα, κάθε σύστημα αποτελείται από:
1 Επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες τύπων ST-2000 και ST-2500, τιτανίου ή χαλκού.
2 Κάθετα ηλιακά boiler λεβητοστασίου, κατασκευασμένα από ποιοτικά, οικολογικά υλικά, για υψηλή αντοχή στον χρόνο.
3 Υδραυλικό κιτ με ενσωματωμένο ρυθμιστή SETTER Inline UN, όπου γίνεται υδραυλική εξισορρόπηση, μέτρηση ροής και εξαερισμός.
4 Τον διαφορικό θερμοστάτη.
5 Όλα τα απαραίτητα περιφερειακά εξαρτήματα σύνδεσης, όπως βίδες, παξιμάδια, ρακόρ σύνδεσης, τάπες συλλέκτη, εξαεριστικό συλλέκτη, ηλεκτρικές αντιστάσεις, κ.λπ.
 
Τα ηλιακά κεντρικά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας νερού καλύπτουν 100% τις ανάγκες χρήσης ζεστού νερού, επιτυγχάνοντας 60% περίπου εξοικονόμηση ενέργειας στο υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης. Στα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνονται το ότι είναι:
Oικολογικά, αφού περιορίζουν δραστικά την εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Oικονομικά, μειώνοντας το κόστος της δαπανώμενης ενέργειας κατά 70-100%, αφού ο καυστήρας ή η ηλεκτρική αντίσταση δε λειτουργούν για 7-12 μήνες τον χρόνο!
Aπλά, με ασφαλή κι εύκολη τοποθέτηση, κι ελάχιστο απαιτητό χρόνο εγκατάστασης.
Καλαίσθητα, χάρις στον άριστο εξωτερικό σχεδιασμό, που εντάσσεται αρμονικά στην αρχιτεκτονική κάθε κτηρίου.
Aποτελεσματικά & αυτόνομα, αφού εξασφαλίζουν δωρεάν ζεστό νερό κάθε στιγμή, 7-12 μήνες τον χρόνο! Ακόμη και τον χειμώνα, με μικρή ηλιοφάνεια, είναι εγγυημένη η άριστη προθέρμανση του νερού, εξασφαλίζοντας μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση συμβατικής ενέργειας.