Ηλιακή Υποβοήθηση Θέρμανσης
 
Η συνεχής άνοδος του κόστους του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και η επιτακτική ανάγκη της μείωσης κατανάλωσης καυσίμων, για την προστασία του περιβάλλοντος, σταδιακά έχουν καθιερώσει, τα τελευταία χρόνια, την υποβοήθηση της θέρμανσης με ηλιακά συστήματα, ως μία σύγχρονη και χρήσιμη, εναλλακτική λύση. Με την ηλιακή υποβοήθηση συμβάλλουμε σημαντικά στη θέρμανση της οικίας μας, σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 40%, περιορίζοντας δραστικά το κόστος θέρμανσης.
 
Εδώ και 10 χρόνια, η εξειδικευμένη εμπειρία της DELATOLAS ENERGY, αξιοποιεί στο έπακρο την παρατεταμένη ηλιοφάνεια της χώρας μας, εγκαθιστώντας αποδοτικά συστήματα υποβοήθησης, που περιορίζουν την ηλεκτρική ενέργεια η οποία απαιτείται για τη σωστή θέρμανση των κτηρίων.
 
Η λειτουργία της ηλιακής θέρμανσης ξεκινά από την τοποθέτηση συλλεκτών, που ζεσταίνουν νερό, το οποίο στη συνέχεια αποθηκεύεται σε θερμοδοχείο και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της θέρμανσης του κτηρίου. Τα συστήματα ηλιακής υποβοήθησης τοποθετούνται εξίσου αποτελεσματικά σε νέες και παλιές κατοικίες, και μπορούν να συνδυαστούν με λέβητα, ενεργειακό τζάκι ή και αντλία θερμότητας αέρα - νερού για μέγιστη οικονομία. Ιδανική δε είναι η απόδοσή τους σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση!
 
Η DELATOLAS ENERGY εγκαθιστά μόνο προηγμένα συστήματα ηλιακών συλλεκτών, που είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση για θέρμανση χώρου και παροχή ζεστού νερού, με τη χρήση ηλιακής ενέργειας.
Η εγκατάσταση συνδυάζεται με ένα δοχείο Buffer-1 με Inox εναλλάκτη ζεστού νερού χρήσης ή με ένα boiler (ΤΙΤ) δοχείο εντός δοχείου, το οποίο ενσωματώνει δύο χώρους, έναν για το νερό χρήσης και έναν για το νερό θέρμανσης. Στο κύκλωμα θέρμανσης τοποθετείται τρίοδη βάνα ανάμειξης με κινητήρα και ηλεκτρονική συσκευή, για αντιστάθμιση της εξωτερικής θερμοκρασίας. Η βοηθητική πηγή ενέργειας (π.χ. λέβητας) ενεργοποιείται μόνο όταν δεν επαρκεί η παρεχόμενη ηλιακή ενέργεια.
 
Στα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ηλιακής υποβοήθησης θέρμανσης περιλαμβάνονται και το ότι είναι:
 
Απλή λύση: Το σύστημα είναι απλό και λειτουργεί όπως ένα κεντρικό ηλιακό σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας.
 
Οικονομική επιλογή: Έχει μικρότερο κόστος συγκριτικά με άλλα πολύπλοκα συστήματα υποβοήθησης θέρμανσης και ξεχωριστής διαχείρισης νερού χρήσης.
 
Εύκολο στην τοποθέτηση: Με άμεσες διαδικασίες εγκατάστασης, χωρίς επιπλέον πολύπλοκους αυτοματισμούς.
 
Πρακτική λύση άνεσης: Παρέχει συνεχόμενη λειτουργία ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης 24 ώρες την ημέρα, αξιοποιώντας πλήρως τη δωρεάν ηλιακή ενέργεια!
Εφαρμογή που δίνει οριστικό τέλος στην υπερθέρμανση τους καλοκαιρινούς μήνες: Το νερό που καταναλώνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες δεν επιτρέπει στο δοχείο να υπερθερμανθεί. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, λόγω του ειδικού σχεδιασμού της δεξαμενής, η βαλβίδα υπερθέρμανσης δίνει τη λύση με τεχνητή κατανάλωση.
 
Οικολογική επιλογή: ‘Εκμεταλλεύεται’ 100% τη δωρεάν, καθαρή ηλιακή ενέργεια, συμβάλλοντας στον περιορισμό εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και αερίων του θερμοκηπίου!